Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver
29 okt. 2021

Maak kennis met onze nieuwe fuif- en evenementenhal

3 afbeeldingen

Op een weide langs de Leliestraat, tegenover de Aldi, zal het gemeentebestuur binnenkort een fuif- en evenementenhal bouwen. Het complex zal ook plaats bieden aan de bibliotheek, het Katelijnse filiaal van het conservatorium en een jeugdhuis.

Vandaag ondertekende het gemeentebestuur een overeenkomst met LAVA Architecten en aannemer Cordeel Hoeselt NV voor de constructie van het nieuwe gebouw. De fuif- en evenementenzaal wordt opgebouwd rond een centrale agora. De agora wordt de toegang en een gezellige plaats waar de verschillende gebruikers elkaar ontmoeten.

De fuif- en evenementenhal is ruim 700 vierkante meter groot. Verenigingen kunnen de zaal huren voor muziekoptredens, toneelvoorstellingen, eetfestijnen en andere activiteiten. Ook de bibliotheek, het jeugdhuis, Kind & Gezin en het Katelijnse filiaal van het Stedelijk Conservatorium Mechelen verhuizen naar het nieuwe complex.

Klaar eind 2023

Nu het contract met de architecten en de aannemer ondertekend is, gaat het project een volgende fase in. Eind december zullen we de omgevingsvergunning aanvragen. Op dat moment volgt ook een informatievergadering waarop we de plannen in detail toelichten. Als alles vlot verloopt, zullen we in de zomer van volgend jaar beginnen bouwen. Eind 2023 moet de nieuwe fuif- en evenementenhal klaar zijn.

Lees hier meer over de nieuwe fuif- en evenementenhal.

Bekijk hier meer ontwerpafbeeldingen van de nieuwe fuif- en evenementenhal.

Leuk
8
Bedankt
5

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Centrum
5 vind-ik-leuks
6 reacties
Pasbrug - Nieuwendijk
6 vind-ik-leuks
2 reacties
Elzestraat
1 vind-ik-leuk
2 reacties
Onze-Lieve-Vrouw Waver
1 vind-ik-leuk
2 reacties
arrow_upward