Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver
11 jan. 2022

Terugkoppeling participatievraag fietsveiligheid Stationsberg

Tijdens de kernraad van Elzestraat kwam de fietsveiligheid op de brug over de spoorweg ter sprake. We vroegen onze inwoners naar hun voorstellen om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de fietsers te vergroten en tegelijk de vlotte doorstroming van het autoverkeer et verzekeren. We ontvingen vijftig suggesties.

Alle ingediende voorstellen werden besproken in onze verkeerscel, die bestaat uit afgevaardigden van de politie, gemeentelijke administratie en het gemeentebestuur.

De meeste voorstellen die we ontvingen, gingen over een nieuwe brug of een aparte fietsersbrug. Op korte termijn is dat niet haalbaar, terwijl we vooral op zoek waren naar kortetermijnoplossing die beperkt zijn qua ingreep, maar groot op het vlak van resultaat. Het idee van een nieuwe brug is een onderwerp dat we als gemeente al een tijd aankaarten bij Infrabel. Dat zullen we blijven doen.

Zoals op de kernraad aangekondigd, zullen we komend voorjaar de aanwezige ANPR-camera (die staat aan de kant van de Hertstraat) uitbreiden met wittelijndetectie. Dat is een nieuwe technologie. We zijn mogelijk de eerste gemeente in Vlaanderen die deze zal gebruiken. Bij de start van de wittelijndetectie zullen we een sensibilisatie- en waarschuwingscampagne voeren. Als deze ingreep succesvol is, zullen we ze ook aan de andere kant van de brug installeren.

Daarnaast bekijken we ook nog of een middellijnmarkering, bijvoorbeeld via led-lampjes, interessant kan zijn.

We willen iedereen bedanken die een voorstel heeft ingediend.

Bedankt
10
Haha
1

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Centrum
3 vind-ik-leuks
7 reacties
Elzestraat
9 vind-ik-leuks
1 reactie
arrow_upward