Enquête door Sint-Katelijne-Waver

Enquête: Weet jij een goede locatie voor openluchthuwelijken in onze gemeente? Deel hier jouw idee!

Waar huwelijken in openlucht tijdens corona als een noodmaatregel werden gezien, zijn we dit nadien in onze gemeente blijven doen. Bij mooi weer laten we verliefde koppeltjes op het binnenplein van het gemeentehuis in het huwelijksbootje stappen.

Door de vele positieve reacties van onze bruidsparen, willen we nog een stapje verder gaan. Ook op andere buitenlocaties in onze gemeente willen we openluchthuwelijken aanbieden.

Een huwelijkslocatie kan je niet zomaar even kiezen. De gemeenteraad moet deze officieel vastleggen en ze moet wettelijk voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De locatie moet op het grondgebied van de gemeente liggen.
  • De locatie moet een openbare plaats betreffen, gezien het huwelijk openbaar moet zijn: iedereen moet er toegang toe hebben (om die reden is bv. de tuin van het Sint-Ursula-Instituut geen optie; deze is niet openbaar).
  • De locatie moet neutraal zijn: de gemeente kan als alternatieve huwelijkslocatie geen plaats aanwijzen met enige religieuze connotatie.
  • Tenslotte hoeft de plaats niet tot het openbaar domein te behoren. Het kan ook gaan om een gebouw anders dan een overheidsgebouw of een buitenlocatie waarvan een particulier eigenaar is.

Heb jij zo’n idyllische plek in gedachten? Laat het ons dan weten voor 31 december. Dan bekijken wij of die locatie voldoet aan de voorwaarden. Misschien ben jij dan wel te gast op het eerste huwelijk op die plaats. Of nog beter: ben je één van de gehuwden.

Startdatum 15 december 2023
Einddatum 31 december 2023
1 vragen - De enquête is anoniem

De enquête is gesloten

Het is helaas niet langer mogelijk om de enquête in te vullen omdat deze is gesloten op 31 december 2023.

23 deelnemers
arrow_upward