Enquête door Sint-Katelijne-Waver

Enquête: Geef je mening over de verkeerssituatie in de Rozenlaan!

Als gemeentebestuur staan we regelmatig voor beslissingen die de verkeersveiligheid in onze gemeente moeten verbeteren. Een van de huidige vraagstukken betreft de Rozenlaan, een fietsstraat die vooral een belangrijke rol speelt als fietsverbinding voor onze schoolgaande jeugd. Deze straat maakt deel uit van een bredere reeks fietsstraten, waaronder de Zwarte Leeuwstraat, Heiken, en Achterdiedonken.

Helaas wordt de Rozenlaan momenteel ook nog vaak gebruikt door gemotoriseerd verkeer tussen de Bergstraat en de Mechelbaan. Dit leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties in de Rozenlaan zelf en op het kruispunt met de Mechelbaan.

Om deze problematiek aan te pakken, onderzoeken we de mogelijkheid om enkelrichtingsverkeer in te voeren op de Rozenlaan. Concreet zou het verkeer enkel van de Mechelbaan naar Heiken mogen rijden, met uitzondering van fietsers. Deze maatregel heeft als doel het doorgaand gemotoriseerd verkeer te ontmoedigen, en zo de Rozenlaan en het kruispunt met de Mechelbaan veiliger te maken voor fietsers en lokaal verkeer.

We willen graag jouw mening hierover horen! Vul de bevraging in en geef je standpunt over het voorstel om de Rozenlaan om te vormen tot een enkelrichtingsstraat, met de rijrichting van de Mechelbaan naar Heiken. Je kan deelnemen tot 12 mei 2024.

Startdatum 29 april 2024
Einddatum 12 mei 2024
3 vragen - De enquête is anoniem

De enquête is gesloten

Het is helaas niet langer mogelijk om de enquête in te vullen omdat deze is gesloten op 12 mei 2024.

116 deelnemers
arrow_upward