Enquête door Sint-Katelijne-Waver

Enquête: Bevraging bijkomende fietsstraten

De expertengroep fietsstraten en het bestuur hebben de huidige fietsstraten geanalyseerd en enkele nieuwe geselecteerd. Alvorens we van die laatste effectief een fietsstraat maken, willen we eerst jouw mening hierover weten.

Enkele jaren geleden introduceerden we vijftien fietsstraten in onze gemeente. Een eerste evaluatie begon met een online bevraging. Met deze resultaten ging een expertengroep van tien personen aan de slag. Zij namen alle bestaande fietsstraten onder de loep. Hun conclusie: alle vijftien zijn ze een succes. Ze blijven dan ook behouden.

Uit de online bevraging kwamen ook voorstellen voor bijkomende fietsstraten. De suggesties die daar binnenkwamen, nam de expertengroep onder de loep. Zij deden op hun beurt effectieve voorstellen aan het bestuur. Politiezone Bodukap en de gemeentelijke dienst mobiliteit gaven hierover advies. Op basis van dit proces heeft het bestuur de voorkeur om volgende straten in te richten als fietsstraat:

  • Berkelei tussen Meidoornstraat en Berlaarbaan + Drieraderstraat;
  • Clemenceaustraat tussen Liersesteenweg en Schouwvelden + Groenstraat tussen Clemenceaustraat en Sint-Michielsstraat.

Voor we deze straten effectief omvormen tot fietsstraten, willen we eerst bij onze inwoners naar hun mening hierover vragen. Wil je jouw stem laten horen? Vul dan deze bevraging in.

Tijdens een raadscommissie op 12 december werd toegelicht waarom we van deze straten een fietsstraat willen maken. Bekijk het hier.

Startdatum 13 december 2022
Einddatum 29 januari 2023

Niet zeker van je buurt? Bekijk de kaart.

5 vragen

1. Waar woont u? * verplicht

selecteer er maar één

2. Ben u ervoor gewonnen om volgende straten tot fietsstraat te maken: Berkelei tussen Meidoornstraat en Berlaarbaan + Drieraderstraat (zie kaartje). * verplicht

survey image selecteer er maar één

3. Ben u ervoor gewonnen om volgende straten tot fietsstraat te maken: Clemenceaustraat tussen Liersesteenweg en Schouwvelden + Groenstraat tussen Clemenceaustraat en Sint-Michielsstraat (zie kaartje). * verplicht

survey image selecteer er maar één

4. Wilt u nog iets meedelen?

5. Wat is uw mailadres?

Klaar met invullen?