Oproep door Sint-Katelijne-Waver

Oproep: Gezocht: vrijwilligers om 60+'ers dichter bij elkaar te brengen

Zestigplussers dichter bij elkaar brengen en wegwijs maken in het aanbod van activiteiten, organisaties en verenigingen dat onze gemeente rijk is: dat is waar het project ‘Wegwijzers’ om draait. Heb jij zin om hieraan mee te werken?

'Wegwijzers' richt zich op zestigplussers die nieuw zijn in onze gemeente of recent alleen kwamen te staan. Ze krijgen een brief met de vraag of we contact mogen opnemen en wat hun interesses zijn. Na een positief antwoord koppelen we de aanvrager aan een vrijwilliger, een ‘Wegwijzer’, met dezelfde interesses.

Als Wegwijzer-vrijwilliger neem je telefonisch contact op voor een vrijblijvende babbel, om inlichtingen te geven of om samen iets leuks te doen. Eens het project op volle toeren draait, zal de werkgroep ook activiteiten met alle Wegwijzers en aanvragers organiseren. Dit project kan alleen slagen dankzij de inzet van vrijwilligers. Iets voor jou? Laat dan zeker van je horen.

'Wegwijzers' is een project van de werkgroep zorg en welzijn van het seniorencomité.

Kennismaking

Om jou als Wegwijzer beter te leren kennen, nodigen we je deze zomer uit voor een kennismakingsgesprek. Nadien beslis je of je Wegwijzer wil worden. Het project gaat van start in oktober 2024.

Als Wegwijzer ga je op verplaatsing in Sint-Katelijne-Waver. Wanneer je dat doet valt onderling af te spreken. We verwachten niet dat je hulpverlener wordt. Als Wegwijzer ben je een eerste aanspreekpunt en help je iemand op weg. Voor complexere vragen verwijs je door naar de bevoegde organisaties.

Wat wij je bieden?

  • Een verzekering
  • Vorming om als Wegwijzer aan de slag te gaan
  • De kans om nieuwe mensen te leren kennen
  • Fijne samenkomsten met medevrijwilligers en kandidaten
Startdatum 26 april 2024
Einddatum 31 december 2025

Niet zeker van je buurt? Bekijk de kaart.

6 vragen

1. Wat is je voornaam? * verplicht

2. Wat is je achternaam? * verplicht

3. Wat is je leeftijd? * verplicht

4. Wat is je e-mailadres? * verplicht

5. Wat is je gsm- of telefoonnummer? * verplicht

6. Waarom zou je graag deelnemen aan dit project als Wegwijzer? Vertel ons ook wat over jouw interesses. * verplicht

Klaar met invullen?
arrow_upward