Oproep door Sint-Katelijne-Waver

Oproep: Wil jij ook gelijke onderwijskansen voor elk kind? Word SAM (Plus)-vrijwilliger!

Bij Huis van het Kind Sint-Katelijne-Waver vinden we het belangrijk dat kinderen met gelijke kansen op de schoolbanken zitten. Hierrond organiseren we twee projecten waarbij jouw inzet een wereld van verschil kan maken.

Sinds 2015 organiseren we het SAM-project. Daarvoor kunnen we rekenen op SAM-vrijwilligers die op bezoek gaan bij een gezin met kind(eren) uit de derde kleuterklas of het eerste leerjaar om er voor te lezen en taalrijke spelletjes te spelen. Zo willen we de taalontwikkeling stimuleren.

In 2023 startte ook het SAM Plus-project op. Bij dit project gaan vrijwilligers langs bij een gezin met kinderen uit het eerste of tweede leerjaar en ligt de focus op huiswerkstructuur en schoolcommunicatie. Het doel hiervan is dat ouders nadien zelfstandig verder kunnen met de schoolse ondersteuning.

Een SAM (Plus)-traject duurt tien weken. De zeven basisscholen in onze gemeente kunnen leerlingen hiervoor aanmelden. We vragen hen de focus te leggen op kinderen in een kwetsbare situatie. Na een aanmelding gaat de projectcoördinator op zoek naar een match met een vrijwilliger.

Iets voor jou?

Van 2015 tot 2023 liepen er al 281 SAM- en SAM Plus-trajecten met gezinnen. De hulpvraag is dus groot. Om meer gezinnen te kunnen helpen, zijn we op zoek naar extra vrijwilligers. Als vrijwilliger krijg je onder andere veel dankbaarheid, een kilometervergoeding en ondersteuning van de projectcoördinator en de andere vrijwilligers.

  • Ga je graag om met kinderen?
  • Ben je positief ingesteld en breng je graag structuur aan?
  • Ben je bereid om ongeveer tien weken lang een uur per week vrij te maken om op bezoek te gaan bij een vast gezin?

Dan horen we graag van jou. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier. De projectcoördinator neemt contact met je op om het engagement toe te lichten en je vragen te beantwoorden. Nadien beslis of je SAM- en/of SAM Plus-vrijwilliger wil worden.

Startdatum 28 februari 2024
Einddatum 31 december 2024

Niet zeker van je buurt? Bekijk de kaart.

4 vragen

1. Voor welk project zou je je willen inzetten? SAM, SAM Plus of alle twee? * verplicht

selecteer er één

2. Wat is je voor- en achternaam? * verplicht

3. Wat is je e-mailadres? * verplicht

4. Wat is je telefoonnummer? * verplicht

Klaar met invullen?
arrow_upward